Прес релийз

CLAAS TRION с награда ЗЕМЕДЕЛСКА МАШИНА 2022

Серията комбайни CLAAS TRION беше отличен от международно жури като ЗЕМЕДЕЛСКА МАШИНА (FARM MACHINE) 2022 в категорията комбайни. Заради корона вирус пандемията награждаването се проведе в дигитална среда.

На всеки две години жури от международни журналисти от аграрния сектор и селскостопанското инженерство връчва наградите ЗЕМЕДЕЛСКА МАШИНА (FARM MACHINE). Обикновено те се присъждат на Agritechnica, но поради отмяната на тазгодишното водещо световно търговско изложение за селскостопански технологии, се присъди виртуално.


В категорията "Зърнокомбайн" серията комбайни CLAAS TRION убеди журито във високите си достойнства. „Наградата ЗЕМЕДЕЛСКА МАШИНА е голяма чест за всеки, който е работил върху този продукт и потвърждава нашата цел за развитие на силно ориентиран към клиента, технологично широко базиран комбайн, среден клас“, обяснява Ян-Хендрик Мор, член на Изпълнителния съвет на CLAAS Group. „Рядко досега фермери и изпълнители от всички важни региони и нарастващи пазари в света са били толкова обединени за развитието на нов продукт, както при TRION. В резултат на това вече можем да предложим диапазон от ниско до високо ниво на оборудване, от 258 к.с., което дава възможност на клиента да получи високо технологичен LEXION или да използва по-обикновена машина без много електроника според неговите желания.

TRION беше представен за първи път и пуснат на пазара в Европа през лятото на 2021 г. под слогана „Пасва на Вашето стопанство“. С 20 модела в гамата, заедно с богатия си избор от функции, той напълно предефинира средния клас на производителност на комбайни. От 258 к.с. мощност и пет сламотръса, до 435 к.с. и хибриден вършачен механизъм с двоен ротор, почти всички модели могат да бъдат оборудвани с гъсенични вериги TERRA TRAC, наклонени лентови транспортьори, компенсация на наклона на шасито MONTANA или различни нива на системата за подпомагане на водача CEMOS. Освен това беше представен новият CLAAS GPS PILOT с терминал CEMIS 1200 за автоматично управление с GPS управление с TRION.

Серийното производство на TRION стартира през февруари т.г. на новата поточна линия на комбайни в централата на Харзвинкел, която беше напълно обновена само преди няколко месеца.