Прес релийз

Фолкер Клаас почина

Фолкер Клаас, дългогодишен член на Комитета на акционерите на CLAAS Group, почина след тежко заболяване на 57-годишна възраст. Фолкер Клаас, син на Райнхолд Клаас, е внук на основателя на компанията Аугуст Клаас.

Той служи в Надзорния съвет от 2000 до 2005 г. и в Комитета на акционерите от 2005 г. Наред със своята функция като акционер и представител на семейството, Фолкер Клаас също участва активно в дейността на компанията от 1994 г. нататък. Неговата област на експертиза е проучване на пазара, което той ръководи от 2004 г. и трансформира във важно подразделение на компанията.

„Волкер Клаас беше тясно свързан с CLAAS в продължение на десетилетия. Неговата амбиция беше да опознае клиентите ни възможно най-добре и да гарантира тяхното пълно удовлетворение. Неговият дългогодишен опит допринесе за растежа на нашия семеен бизнес и навлизането ни на нови пазари“, обясни Томас Бьок, председател на Изпълнителния съвет на CLAAS Group.

Неговите обширни специализирани познания и съвети, особено в областта на маркетинга и продажбите, както и по въпроси, свързани със стратегическата ориентация, бяха високо оценени от всички. Той е дълбоко вкоренен в компанията благодарение на дългогодишната си успешна работа на ръководни позиции. Служителите, клиентите и партньорите оценяват преди всичко неговото земно и лично отношение към всеки.

Смъртта на Фолкер Клаас оставя семейството му, акционерите и Изпълнителния съвет на групата дълбоко натъжени.

Относно CLAAS

CLAAS (www.claas.com) е семеен бизнес, основан през 1913 г. и един от водещите световни производители на оборудване за селскостопанско инженерство. Компанията, със седалище в Харзевинкел, Германия, е лидер на европейския пазар на комбайни. CLAAS е световен лидер в друга голяма продуктова група, самоходни фуражни комбайни. CLAAS е успешно представена по целия свят с трактори, селскостопански преси и машини за жътва. Продуктовото портфолио на CLAAS включва и най-съвременни земеделски информационни технологии. CLAAS наема повече от 11 900 работници по целия свят и отчете оборот от 4,8 милиарда евро през фискалната 2021 година.


Може да свалите снимки тук.